Goede voornemens

Die maak je toch met Oud & Nieuw? Dat is ook zo! Ik had dit jaar drie goede voornemens. En ik dacht dat dit wel een mooi moment is om ze met jullie te delen. Zodra januari voorbij is, is het heel verleidelijk om in je oude gedrag terug te vallen. Wellicht kunnen jullie mij er dit jaar aan herinneren of me helpen er te komen.

1. Rust

Als startende ondernemer is mijn werk bijna een hobby. Stuiterend van de energie na gesprekken met partners om samen te werken en ideeën uit te werken, lukt het mij af en toe echt niet om meteen in slaap te vallen. Bewust pak ik dan mijn rustmomenten. Telefoon uit. Ja sorry dus niet elke dag 24 uur per dag bereikbaar via de telefoon. Wel een hele gezellige mama die dan met haar kids op stap gaat en daar alle aandacht voor heeft. Of lekker een boek lezen op de bank. Pas als ik mijn rust pak, merk ik dat ik kan excelleren. Een spannend besluit was het om dit jaar maar de helft van mijn tijd te gaan freelancen en de andere helft van de tijd te spenderen aan het realiseren van mijn eigen ideeën die ik heb om meer Nederlanders financiële rust & ruimte te geven. Die keuze geeft wel rust en focus.

2. 5000 financieel fitte(re) Nederlanders

Afgelopen week zette ik op LinkedIn dat ik een nieuwe positie heb als CEO en oprichter van een FinTech start-up. Handig dacht ik, als ik dan een afspraak heb voor mijn nieuwe bedrijf dan kunnen ze zien dat ik meer doe dan alleen freelancen. Eerlijk gezegd was ik een beetje overrompeld door alle reacties en felicitaties. 😊 Best een goed communicatiemiddel dus dat LinkedIn. Ja, ik ga dus een bedrijf starten wat zich ook direct richt op mensen, zoals jij en ik. Omdat ik niet alleen mezelf rust gun, maar ook anderen. Ik vind het gaaf om mensen in beweging te zetten. Om ze te helpen om hun financiële doelen te halen. Begon ik vorig jaar nog met een missie, dit jaar wil ik een concreet doel halen, 5000 financieel fitte(re) Nederlanders. Hoe ik dat ga doen, kan je volgen.

3. Vloggen

Mijn oudste dochter is wild van vlogs. Het liefst opent ze ook haar eigen YouTube kanaal. Nu is ze zeven jaar oud en zijn we eerst maar gestart met ‘FamilyTube’. Samen vlogjes maken en die delen met het gezin en de familie. Laatst vroeg ze me hoe je later werk kan vinden. Dus ik legde uit dat je dan vertelt waarom je daar graag wil werken en waarom jij geschikt ben voor die baan. Oh zei ze, nou dan maak ik wel een vlogje en stuur ik dat op. Daar zat ik dan met mijn ouderwetse ideeën over sollicitatiebrieven en cv’s die je nog per mail opstuurt naar je werkgever. Totaal uit mijn comfortzone ook. Vlogjes maken dus… zonder heel vaak uh te zeggen aan anderen over te brengen wat jij wil bereiken. Uitdaging! Soms is het wel fijn om ns uit die comfortzone te stappen en te laten zien waar je voor staat. Dankzij Nelleke gaat mijn eerste vlog viral. Zelf ben ik mijn eerste vlogjes aan ‘t maken en hoop ik jullie hier binnenkort meer van te laten zien!

footer anchor